2020. október 25., vasárnap

Őszi Book Tag

Már javában benne vagyunk az őszben, én pedig nagyon régen töltöttem ki Book Taget. Kedves molytársaim invitálására most nagy örömmel töltöm ki ezt a kettőt, ha van kedvetek töltsétek ki ti is.


1. Egy boszorkányosan jó fantasy:

Alapból nem sok fantasyt olvasok, de a közelmúltban érdekes módon többet is olvastam. Benyák Zoltán Képtelen történet című könyve tökéletesen passzol ide. IDE KATTINTVA elolvashatjátok a bejegyzést.


2. Egy tökös főhős:


Rodan Al Galidi: Az autista és a postagalamb című könyv főhőse Geert, aki állapota ellenére nagy dolgokat vállal be és önmagához képest, hatalmas dolgokat visz véghez. Szóval elég tökös. :) KATT IDE, ha elolvasnád az értékelést. 



3. Egy félelmetesen humoros könyv:

Adam Kay: Ez fájni fog című könyve, mely egy orvos főként vicces történeteit tartalmazza. Egyszerre félelmetes, szomorú, de legfőképpen vicces. IDE KATTINTVA el tudod olvasni a könyvről írt bejegyzést.




4. Egy színes egyéniség, avagy minél több szín a borítón:

Egy nagyon friss olvasmányélményt írnék ide, ez pedig a Meseország mindenkié című mesekönyv, amire nemcsak a borítóját tekintve érvényes a sokszínűség. IDE KATTINTVA elolvashatjátok a bejegyzést.




5. Egy jelmezes szereplő:


James Gould-Bourn: Szívedbe cammogva. A főhős egy pandajelmezben próbál meg új életet kezdeni. IDE KATTINTVA elolvashatjátok a bejegyzést a könyvről.




6. Egy édes romantikus: 


Milly Johnson: Légvárak és régiségek.  Milly Johnson szinte bármelyik könyve megfelel ennek a meghatározásnak. IDE KATT, ha elolvasnád.




7. Egy sorozat, amit mindenképp be akarsz gyűjteni:


Ez könnyű válasz, nem kellett rajta sokat gondolkodnom. Igazából már az első két részt be is szereztem, sőt el is olvastam és bár nem tudom hány részes a sorozat, de mindenképpen szeretném a továbbiakat is beszerezni. Cindy Woodsmall Az alázat nővérei sorozatáról van szó. IDE és IDE kattintva elolvashatjátok az értékelésemet.




#1 RECENTLY WATCHED: Legutóbb olvasott könyv:


Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva: A panda ölelése című könyvet fejeztem be tegnap, annyira friss, hogy még bejegyzést sem írtam róla. 





#2 TOP PICKS: Korábbi olvasmányok alapján ajánlott könyv:


Nem biztos, hogy jól értem a feladatot, de ha nekem kell ajánlanom egy könyvet, akkor Szentesi Éva A legfontosabbat utoljára hagytam című könyvét ajánlom. Nőknek erősen ajánlott, az empatikus férfiaknak szintén.






#3 RECENTLY ADDED: Legutóbb vásárolt könyv:


Egy ideje már ritkán vásárolok könyvet helyhiány miatt, inkább könyvtárból kölcsönzök. Azért Fredrik Backman: Hétköznapi szorongások című könyvének nem tudtam ellenállni. Még nem olvastam el, az ilyen csemegéket szeretem kicsit tartogatni. :)




#5 COMEDIES: Egy vicces, szórakoztató könyv:

Mivel közeledik a karácsony Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás című könyve jutott eszembe.  IDE KATTINTVA olvashattok róla








#6 DRAMAS: Egy karakter, akire illik a drámakirály/nő jelző:

Elif Shafak 10 perc 38 másodperc című könyvének hősnője igazi drámakirálynő, mert a történet elején meghal, mégis róla szól az egész könyv. IDE KATTINTVA elolvashatjátok a bejegyzést.







#7 ANIMATED: Egy könyv, melynek borítóján rajzfilmfigurák találhatók:

Bármelyik kufli-könyv, ha az megfelel rajzfilm figurának, hiszen készült már belőle rajzfilm is. 




#8 WATCH IT AGAIN: Könyv vagy sorozat, amit újraolvasnék:


Raana Raas Csodaidők sorozatát már egy jó ideje tervezem újraolvasni. Imádtam. Még nem írtam blogot, amikor olvastam, így nincs róla értékelés, ezért is lesz jó, ha újraolvasom végre.





#9 DOCUMENTARIES: Egy non-fiction könyv, amit csak ajánlani tudsz:

Tim Peake: Csillagközi kérdezz-felelek. Nagyon érdekes, informatív, ugyanakkor meglehetősen vicces ismeretterjesztő könyv az űrállomásról és az űrről. KATTINTS IDE, ha olvasnád az értékelést. 






#10 ACTION AND ADVENTURE: Egy cselekménnyel, akcióval teli, pörgős könyv:

Alex North: A suttogó című thrillere ilyen volt. Bár nem igazán emlékszem, hogy az egész könyvre jellemző ez, de mindenesetre izgalmas volt nagyon és az események is követték egymást rendesen.  IDE KATT, ha olvasnál róla.







#11 NEW RELEASES: Egy nemrég megjelent / hamarosan megjelenő könyv, amit szívesen elolvasnék:

Gavin Edwards: Tom Hanks szerint a világ, Lucy Foley: Vadászparti  Már mind a két könyv itt várakozik olvasásra.



Köszönöm a meghívásokat, kellemes őszi napokat kívánok nektek! Most vettem észre, hogy kimaradt a #4, de nem én felejtettem ki, már így kaptam a Tag-et. :)

Bea

2 megjegyzés:

  1. Jó ez a kis book tag :) A képtelen történet engem is érdekel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Remélem, neked is tetszeni fog.

      Törlés