2020. július 31., péntek

Ann Gillanders: A reflexológia teljes módszertana


Szakszerű és alapos ismeretek lépésről lépésre

Ezt a könyvet gyakorló reflexológusoknak ajánlja a szerző, aki maga is reflexológus, több hasonló témájú könyv szerzője, rendszeresen tart előadásokat és 30 éve kezel betegeket. 

A reflexológia egy több évszázados holisztikus gyógymód, mely nem tanulható meg csupán ebből a könyvből. A könyv összefoglalja a betegek kezeléséhez szükséges információkat, illusztrációkkal és részletes leírásokkal, tanácsokkal segít a legjobb technikák elsajátításában. 


Ellentétben a már Egyiptomban is megtalálható reflexológiával, a modern reflexológia még nincs 100 éves, de tény, hogy az egyiptomiak számos mai gyógymódot ismertek már, még egy időszámítás előtti falfestmény is tanúskodik arról, hogy már akkor is alkalmazták a reflexológiát.

Napjainkban a kiegészítő orvostudomány egyik népszerű formája a reflexológia, előnye az egyszerűségében rejlik, mert csak a tudás kell hozzá és két kéz. A hagyományos nyugati kultúrákban a betegségekre úgy tekintenek, mint fizikai jelenség, baktériumok elszaporodása, vagy egy bizonyos testrész hibás működése, ezzel szemben a holisztikus szemlélet egyszerre kezeli az egész embert, vagyis testet, lelket, szellemet. Egy egészséges állapotban mindhárom optimális szinten működik. Ebben segítenek a különféle relaxációs technikák, a meditáció, a jóga, valamint a reflexológia. 

A reflexológia kortól függetlenül alkalmazható, segíthet gyerekeken és időseken egyaránt, segít a szervezet méregtelenítésében, ezáltal javítja az immunrendszer működését. Nagyon sokféle betegség kezelésére alkalmazható, mint a magas vérnyomás, emésztési zavarok, fejfájás, a rákbetegségek tüneteinek enyhítésében és ezeket már klinikai bizonyítékokkal is alátámasztották.
 A könyv bemutatja a különféle reflexológiai technikákat, az emberi test szervrendszereit és a kapcsolódó reflexpontokat és azok ingerlési területeit, majd a lábról áttérve a kézreflexológiába is betekintést nyerhetünk. Megismerhetjük a kézfej anatómiáját is, a kéz ellazító gyakorlatait, valamint a kézreflexológia munkamenetét. 

Az utolsó előtti fejezetben megtudhatjuk, miként áll a reflexológia az egészségünk szolgálatában. A legtöbb betegség hátterében a gyenge immunrendszer áll, mely ha mindig csúcsformában lenne, ritkán betegednénk meg, ám a stressz és az életmódunk ugyancsak csökkenti az immunrendszer hatékonyságát. Ebben a részben megtudhatjuk, hogyan erősíthetjük meg a szervezetünk védekező rendszerét és hogyan mérsékelhetjük a káros stresszt. 


A legutolsó fejezet a szakreflexológiába kalauzol el, megmutatja, milyen területeken lehet még hasznos a reflexológia, valamint egyéb kiegészítő gyógymódokról olvashatunk. 

"A színes fotókkal, részletes láb- és kéztérképekkel ellátott mű nemcsak a kezdő, hanem a gyakorlott reflexológusnak  is nagyszerű segítséget nyújt."

Bea

"Az emberi testet körbeveszi egy energiamező, méretét a kinyújtott karok közti távolság 
Ebből következik, hogy gondolkodásunk és véleményünk óriási hatással van egészségünkre.
Más szavakkal: a test és az elme működése egy."

A könyvet IDE KATTINTVA  tudjátok megrendelni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése