2020. április 26., vasárnap

Kápráztató


A Kápráztató egy művészeti tér, egy galéria, ahol szépségeket találhattok majd. Olyan szépségeket, amelyek engem kápráztattak el elsőként, de remélem benneteket is el fognak. Lesz itt gyönyörködnivaló a szemnek, a léleknek, a szívnek, lesznek képek, versek, rövid írások, novellák.

Ma egy olyan illusztrátort mutatok be nektek, aki már nagyon régen elkápráztatott bennünket. Lassan már két éve lesz ennek, a bizonyítéka pedig a blogfejlécünk, amit Lénárt Lívia készített nekünk. Már figyelemmel követtem egy ideje a facebook oldalát, amikor egy csodálatos könyvespolcos, könyves illusztrációt láttam meg egyik nap. Akkor írtam neki és kérdeztem meg, hogy nem készítene-e a blognak hasonló stílusban egy blogfejlécet. 




Azóta is imádok ránézni erre a kedves, bájos, pasztellszínű fejlécre, melyen a kedvenc szerzőink, néhány kedvenc könyvünk és szintén kedvenc virágaink láthatóak. 

Ez volt az a kép, amit megláttam és én is hasonló blogfejlécet szerettem volna.

Lívi nagyon kedves, szemet gyönyörködtető illusztrációkat készít, melyek engem mindig jókedvre derítenek vidámságukkal és színösszeállításukkal. Mind a pasztellszínekben, mind a vidám, élénk színekben tündöklő alkotásait nagyon szeretem, melyek között vannak tematikus képek és fantasztikusan aranyosan portrék is.  





Olvassátok el, mit mesélt Lívi magáról:
"Azzal a közhellyel kezdem én is, mint általában az alkotók szoktak, hogy gyerekkoromtól kezdve érdekelt a rajzolás világa, emellé pedig társult a könyvek szeretete is. Ez a két dolog stabilan része az életemnek most is. 



Azóta is nagy rajongója vagyok a igényesen illusztrált könyveknek. Helyhiány miatt viszont a gyűjtési szenvedélyem sajnos korlátokba ütközik. (bár ezt időnként hajlamos vagyok elfelejteni) :)



A főállásom nem kapcsolódik az alkotáshoz, igyekszem sosem keresni azt a kibúvót, hogy nincs időm a rajzolásra vagy az olvasásra. Mert még rengeteg olvasatlan könyv van a listámon és sok-sok skicc, amit meg kell még rajzolni.

De sokkal jobban szeretem, ha a képeim beszélnek helyettem!"










Láthatjátok, milyen szépségesek Lénárt Lívia munkái!! Ha benneteket is elvarázsoltak, követhetitek őt a facebook és az instagram oldalán. Köszönöm, hogy bemutathattam ezeket a csodás rajzokat.

Bea






4 megjegyzés:

  1. Köszönöm kedves Bea, hogy 'vendég' lehettem az oldalatokon! Az pedig, hogy még mindig tetszik a fejléc illusztráció amit készítettem, nagy örömmel tölt el! ☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is köszönöm, hogy megmutathattam szépséges rajzaidat. Nagyon szeretem őket, mint ahogyan a blogfejlécünket is imádom. <3

      Törlés
  2. Szívesen bemutatkoznék nálad a munkáimmal. Péter e Kottek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Péter! Írj a konyvutcablog@gmail.com címre és ott megbeszéljük. 🙂

      Törlés