2019. szeptember 15., vasárnap

Vendégkönyv#3 - Nagymama palacsintázója, Sopron


A Vendégkönyv  rovat ötlete akkor született, amikor magánvéleményeket kerestem egy vendéglátó helyről, amit szerettünk volna kipróbálni. Ekkor jöttem rá, hogy nagyon sok étterem honlapja hiányos, facebook oldala nincs, vagy van, de nem működik, se fotókat, se árakat nem találunk, független véleményeket hétköznapi emberektől pedig még ritkábban.

Így találtam ki ezt a cseppet sem egetrengető ötletet, hogy amerre járunk, eszünk, iszunk, alszunk, arról készítek egy bejegyzést, amelyben a saját tapasztalatainkat osztom majd meg, úgy az ételek, italok minőségéről, mennyiségéről, mint arról, hogy éreztük ott magunkat, milyen volt a kiszolgálás és mennyire pénztárcabarát.



Még maradjunk Sopronban, méghozzá ismét egy kedvelt helyünkön, a Nagymama Palacsintázójában. Ez a soproni Várkerületen található, van kiülős része is és az egyszerűségét szeretjük leginkább, tényleg olyan, mintha otthon lennénk, vagy a nagyinál. 


Kockás abroszok, vázában virág az asztalon. Önkiszolgáló, ami itt azt jelenti, hogy odamegyünk pulthoz, kikérjük a választott ételt, kifizetjük és leülünk egy kockás abroszos asztal mellé, vagy az utcai, kiülős részre és várunk. Ha elkészült az étel, a pultos lányok bekiabálással jelzik, "elkészült a rántott sajt, sült krumplival, tartármártással", "elkészült a rántott karfiol sült krumplival, tartármártással", "elkészült a sajttal, sonkával töltött óriás palacsinta, sült burgonyával, tartármártással", "elkészült a kókuszos, nutellás óriáspalacsinta, csokiöntettel, tejszínhabbal" és így tovább, mi jókat szoktunk mosolyogni azon, hogy mindenkiről tudjuk, hogy mit eszik, és persze azt is tudja mindenki, hogy mi mit eszünk. És arra is jó, hogy akik nem böngészik végig az étlapot, mert leragadtak egyféle kajánál, tudomást szereznek arról, hogy itt bizony még nagyon sok mást is ehetnénk. 





Mivel már nagyon sokszor voltunk itt, előfordul, hogy már fel sem tűnik mások ételeinek bekiabálása, éppen olyan, mint egy családi körben eltöltött hangos ebéd. A pultos lányok általában kedvesek, elég jó kávét is készítenek, tökéletes a hely arra, ha egy gyors és olcsó ebédet szeretnénk elkölteni, és itt a gyorson azt is értem, hogy gyorsan elkészül és gyorsan bekaphatjuk és már mehetünk is tovább dolgunkra, akár várost nézni, akár csak egy hétköznapon dolgainkat intézni. 




Mi elég gyakran leragadunk egy ételnél, én például mostanában a rántott karfiolra függtem rá, egyrészt mert imádom, másrészt otthon nincs kedvem a panírozással bajlódni, harmadrészt, mert túlzás nélkül állíthatom, hogy itt a legfinomabb a tartármártás a környéken. Azt tapasztaltam, hogy errefelé (a megyében) sok helyen inkább savanykás a tartár, és ezt a megállapítást több étterem kipróbálása után tettem, de itt, a Nagymama Palacsintázójában éppen olyan, mint ahogy én szeretem. Olyan gyakran pedig nem járunk, hogy ráunjak az egyik kedvenc ételemre. 


Az ételválaszték szerintem nagyon bőséges, mert a hely nevéhez hűen rengeteg palacsintaétel van, sós, grillezett és rántott palacsinták, a sonkás-gombás-tejfölös palacsintától kezdve, a kapros-túrós lilahagymáson át, a mexikói chilis-babosig, de akár a spenótos, fetasajtos, tükörtojásosig. 

A palacsintákon kívül vannak napi ételek is, levesek, főzelékek, napi menü, tésztaételek és mindenféle frissensültek is. Egy probléma van ezzel a bőséges kínálattal, hogy nehéz választani, ami egy ilyen helyen azonban jófajta probléma. :D 

Rántott sajt, sült krumplival és tartárral

Rántott óriás palacsinta sajttal, sonkával töltve


A végén pedig jönnek az édespalacsinták, amikből szintén bőséges a kínálat. Én legtöbbször nutellás-áfonyást szoktam kérni, csokiöntettel és tejszínhabbal, de népszerű a családban a csokis-kókuszos, a vaniliás, a csak nutellás is, a csokipudongos, a túrós rengeteg változata, szóval a variációk száma az édes palacsintákban is végtelen.





A palacsintákon kívül választhatunk másfajta desszertet is, mákos gubát vaníliaöntettel, diós gubát, máglyarakást és rizsfelfújtat. Mind finom, még sosem volt itt rossz tapasztalatunk. Ha Sopronban jártok, ajánlom kipróbálásra a Nagymama palacsintázóját, térjetek be bátran. 

- Bea -







Előző két Vendégkönyv bejegyzésünket elolvashatjátok a linkekre kattintva:

Vendégkönyv#1 - Café Frei, Sopron
Vendégkönyv#2 - Fórum pizzéria, Sopron



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése