2016. február 22., hétfő

Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Első katasztrófa: Férfiak
Faith Duffy nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni. Milliomos férje halála után azonban nem marad neki más, csak a magányos éjjelek. No meg egy nagy halom pénz és egy profi jégkorongcsapat...

Második katasztrófa: Szenvedély
Ty Savage-t a halálos vonzereje és még halálosabb jobbhorga méltán teszi az amerikai és kanadai hokirajongók kedvencévé. De csak egyet akar: megnyerni a Stanley-kupát. Nagyon nem vágyik rá, hogy egy buta liba keresztülhúzza a számításait.

Harmadik katasztrófa: Szerelem
Faith és Ty első látásra megutálják egymást. Egy gyenge pillanatban mégiscsak engednek a kíváncsiságnak és kiderül: Ty több mint egy kemény izomcsomag, és Faith sem az a buta explaymate. Viszonyról azonban szó sem lehet, ha pedig még egymásba is szeretnének, az kész katasztrófa lenne.

Valami könnyed, szórakoztató olvasmányra vágytam, így választottam a Szerelmi katasztrófákat következő olvasmányomnak.  Attól egy kicsit tartottam, hogy egy hokis sorozat negyedik könyve, de semmi olyan dolgot nem találtam a könyvben, amit ne értettem volna,  és ami utalt volna bármiféle előzményekre is, így önmagában is nagyon szórakoztató olvasmány. 

A könyv a volt sztriptíztáncosnő, playmate majd milliomosfeleség, Faith története. 5 évet tötltött el dúsgazdag, milliomos férje oldalán. Amikor férje meghalt, tisztes örökséget és egy sikeres hokicsapatot hagyott fiatal, sokak által örökségvadásznak tartott feleségére. Mi mást is gondolhatnának, amikor a férj 50 évvel idősebb?
Amikor azonban alaposabban megismerjük Faith-t, megismerjük a nem túl vidám és nem túl boldog múltját, majd kapcsolatát férjével, akkor azt hiszem megértjük őt, és nem táplálunk iránta semmiféle ellenszenvet. Legalábbis én megértettem, és a viselkedése, ereje, kitartása és elhunyt férje fiával szembeni bátorsága szimpatikussá tette számomra.
A hokicsapat kapitánya Ty Savage sem volt ellenszenves pasas, és szerintem nem utálták egymást egy percig sem. Tetszett, ahogyan kialakult a kapcsolatuk, ahogyan évődtek és flörtöltek egymással. 
A hokiból, a meccsekből éppen csak annyit kaptam, ami nem volt sok, de mégis remekül érzékeltette egy hokimeccs hangulatát.   Szerettem a szereplőket, Faith-t, Ty-t, Faith asszisztensét Jules-t. Faith anyja Veronica és Ty apja, a volt hokijátékos érdekes, és mulatságos színfoltja volt a történetnek. 
A könyv elején zavartak a kihangsúlyozott márkajelzések, pl. Louis Vutton bőröndjébe tette be, az Armani nadrágkosztümöt vette fel, a Rolexére pillantott, de lehet, hogy ezek a dolgok csak az én szememet szúrják, szerencsére, ahogyan haladt előre a történet, már el is tűntek, vagy az események elterelték a figyelmemet.

Mert események azok voltak. Végigkísérhettem a csapatot, ahogyan egymás után játszották a meccseket a Stanley-kupa elnyeréséért, szoríthattam Faith-nek, hogy elfogadják a csapat tagjai és ne csak a rovott múltú playmate és sztriptíztáncosnő képe lebegjen a szemük előtt, és szemtanúja lehettem, ahogyan Ty és Faith közel kerülnek egymáshoz. Szenvedélyes és forró órákat töltöttek együtt, az írónő nem spórolt az erotikus jelenetekkel, de miért is tette volna, hiszen szépek, szexik és fiatalok voltak főszereplőink. 

Egy valódi, romantikus komédia volt ez a könyv,  könnyed és szórakoztató,  aki egy gondtalan kikapcsolódásra vágyik, annak bátran ajánlom.


A könyvet köszönöm az Athenaeum Kiadónak!

9/10

Bea

10 megjegyzés:

  1. Köszi az ajánlást! Én is el szeretném hamarosan olvasni, bár valójában kicsit halogattam, mert az első két rész után a harmadik nekem hatalmas csalódás volt. Emiatt tartottam ettől a negyedik kötettől, de most kicsit megnyugtattál. Hamarosan szerintem belevágok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem olvastam az előzőeket, így nem volt mihez viszonyítanom. :) De szerintem egy pár órás kikapcsolódásra remekül megfelel. :) Kíváncsi vagyok, hogy neked hogy tetszik majd így, hogy viszonyítási alapod is van. Bea

      Törlés
    2. Ha elolvasom, mindenképp írok róla értékelést. :) Egyébként ha kedvet kaptál másikhoz is, akkor a második részt nagyon ajánlom! Nekem az a kedvencem, és azt is nyugodtan olvashatod önállóan, én is az első rész ismerete nélkül vágtam bele.

      Törlés
    3. Köszi, majd utánanézek. :)

      Törlés
    4. Ha esetleg ajánlhatom magamat:
      http://konyv-sarok.blogspot.hu/2013/10/jane-vekony-jegen-tancol.html
      Ez a blogom első bejegyzéseinek egyike. :)

      Törlés
    5. Köszi, így biztos forrásból nézhettem utána. :) Jane ebben a könyvben is feltűnt, először említés szintjén, majd egy riport erejéig. Sejtettem, hogy előző részek szereplője, de nem volt túlbonyolítva, róla semmit nem tudtam meg. De így már biztos, hogy elolvasom majd előbb-utóbb. :)

      Törlés
    6. Jaj, de jó, szeretem, ha viszontlátom a régi kedves szereplőket! :) Na most ettől még nagyobb kedvem támadt a könyv elolvasásához! Lehet, hogy a Keddi nők után rögtön ezt veszem majd elő. ;) Köszi a jó híreket! :)

      Törlés
    7. Ja és azért a "biztos forrás" nyilván túlzás, ez csak az én véleményem. :D

      Törlés
    8. Szívesen, és én is viszont az ajánlást. :)

      Törlés