2015. szeptember 25., péntek

Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

Egy-egy Debbie Macomber könyvet már régi ismerősként emelek le a könyvtár polcáról. Olyanok ezek a könyvek, mint amikor egy cukrászda előtt elsétálván megkívánunk egy jó habos krémest. Nem ennénk mindennap, mert akkor talán ráunnánk, és egyszerre csak egyet, mert ha többet eszünk egymás után, akkor már túl édes lenne, túl tömény, elszállna a krémesevés öröme. Ilyeneknek érzem a Debbie Macomber féle szeretet-szerelem-család-szeretet-szerelem-kötés-exférjek-házasságok-terhes kismamák-szeretet-szerelem-saját gyerek-örökbefogadott gyerek-szeretet-szerelem témájú könyveket. Tulajdonképpen hétköznapi emberekről szól, bár a férfiak annyira szuperek, kedvesek, szeretetreméltóak, mint amilyeneket általában a nők elképzelnek maguknak. Ha mégis kiderül róluk valami, egy kis gyengeség, egy eltitkolt apróság az életükből, az csak azért jó, mert akkor van egy kis bonyodalom, szomorúság, szenvedés is a történetben, de csak azért, hogy ha ez elmúlik, akkor ismét örülhessünk annak, hogy minden happy, szép és kerek. Azért is szeretem ezeket a könyveket, mert nincsenek benne szélsőségesen gonosz figurák, sőt nincsenek is gonoszok, csak megtévedt, hibázó emberek, akik előbb-utóbb belátják, hogy hibáztak és jó útra térnek. A gyerekek éppen olyan makacsak, hisztisek, okosak, tudálékosak, aranyosak, mint a sajátjaink, a nők pedig annyira kedvesek, segítőkészek, összetartók, hogy bármelyikőjüket rögtön a barátnőmmé fogadnám. Tetszik a fonalbolt és a kötés témája, amely sok könyvét átszövi. Szóval Debbie Macomber könyveiben nem lehet csalódni, van amelyik ugyan egy kicsit édes, szirupos, és van amelyik még sziruposabb, de mint már írtam néha jót tesz az embernek egy habos krémes. :)

8/10

Bea

2 megjegyzés:

  1. Én csak egy könyvet olvastam eddig tőle (Starry Night), de ugyanez volt a benyomásom, hogy kicsit túl cukros, és a férfi túl tökéletes. Igazi bonyodalom se volt a könyvben, és elsősorban ezt hiányoltam a történetből. Majd azért, lehet hogy teszek még egy próbát az írónővel, ha valami nagyon rózsaszínre vágyom. :)

    VálaszTörlés
  2. Vannak jól sikerült könyvei, és kevésbé jól sikerültek, de mindegyikben ott a cukormáz és a rózsaszín felhő. De néha jó egy-egy ilyen könyvet is elolvasni. :)

    VálaszTörlés