2023. március 4., szombat

Sheila Norton: Állatdokik Hope Greenben


Az Oliver után kerestem meg ezt a könyvet a könyvtárban, mert az annyira aranyos volt, hogy kíváncsi voltam a szerző többi könyvére is. Nem csalódtam, ez is egy nagyon édes, kedves, bájos történet volt. Ebben a könyvben inkább az emberek voltak a főszereplők, de természetesen nagyon sok állatkával is lehet találkozni a lapokon. 

Samnek nem úgy alakul az élete Londonban, ahogy tervezte, elege van a városból, barátjával sem mennek úgy a dolgok, ahogy azt elképzeli, ezért úgy dönt, hogy vidéki nagymamájához utazik Hope Greenbe, hogy kitalálja, hogyan tovább, milyen irányt vegyen az élete, mit kezdjen magával. 

Ha azt hitte, hogy itt majd csendben, elbújva nyalogathatja a sebeit, akkor tévedett. Zajlik az élet, a nagymamája sem egy begubózós fajta, magával cipeli a lányt a falucska programjaira és Sam rövid időn belül új ismeretségeket köt, barátokat szerez. 

Mint már írtam, ebben a könyvben is találkozunk sok állattal, és ez az többek között, amiért nagyon szerettem ezt a könyvet. Az ilyen történetek nálam abszolút előnnyel indulnak. Sam megismerkedik a helyi állatorvossal is, aki az emberekkel nagyon barátságtalanul viselkedik, de amint egy állatot vizsgál, kenyérre lehet kenni, olyan barátságos és kedves, hogy a lány nem hisz a szemének. 

Úgy alakul az élete, hogy ő lesz az állatorvosi rendelő recepciósa, így közelebbről tanulmányozhatja Joe zsémbes viselkedését, megismeri a kislányát, és fény derül bizonyos dolgokra, amelynek fényében már jobban megérti a férfi barátságtalanságát és ridegségét. 

Mindamellett, hogy egy kedves, bájos, aranyos történet, egy fiatal nő útkeresése és magára találása is egyben. Amikor nyit a külvilág felé, a családja felé, akkor felismeri, hogy vannak emberek, akikre lehet számítani és nem marad egyedül a gondjával-bajával.

Tetszettek a szereplők, Sam, a nagymamája és az állatok lopták leginkább a szívembe magukat, de nagyon szerettem a falucska lakóit, a hangulatát, én is jól érezném ott magam. Tengerpart, virágok, színek, emberek, gyerekek, állatok. 

Öröm és vidámság, szomorúság és betegség, barátság és szerelem. 

A történet vígjátéki elemeket is tartalmaz, ami nagyon jól illett a könyvbe, oldotta a komorabb hangulatú részeket. Egy érzelmekkel teli, kedves, szívmelengető történet, ha egy könnyed kikapcsolódásra vágysz, akkor tökéletes választás.

A szerző fentebb említett Oliver könyvét is jó szívvel ajánlom, nagyon jól esnek időnként az ilyen könyvek, amikor nem kell közben gondolkodni, nem történik benne semmi borzalom, csak az élet természetes velejáróiról olvashatunk, együtt élhetünk a szereplőkkel, velük örülhetünk és kicsit beköltözhetünk hozzájuk, jelen esetben ebbe a szép kis falucskába. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése