2021. augusztus 20., péntek

FÉLÉVZÁRÁSI PÁNIK TAG

Most egy Book Tag kitöltésére vállalkozom, köszönöm szépen a molyos felkérést Gabónak. Mindig érdekes élmény kitölteni egy ilyen kérdéssort, amikor felidézhetem az olvasmányaimat és különböző szempontok szerint elővarázsolhatom őket a fejemből. Azzal ne foglalkozzatok, hogy már lassan két hónappal vagyunk túl a féléven, és semmi pánik sincsen nálam. :D
/Egy-két kivételtől eltekintve, a címekre kattintva elolvashatjátok az értékeléseket is./

1. A legjobb idei olvasmányod: Sosem tudok egyet választani. :)

egy magyar beszélgetőkönyv: Molnár Piroska - Bíró Kriszta: Kvittek vagyunk

egy legutóbbi könyv, amit imádtam és nagyon meghatott: Marianne Cronin: Lenni és Margot száz éve

egy remek ifjúsági: Balássy Fanni: Hol is kezdjem


2. A legjobb folytatás, amit idén olvastál: Egyetlen folytatást olvastam az idén, mégpedig a Kuflik sorozatból, a Kuflik és a furcsa árnyék című könyvecskét, ez nagyon tetszett, nagy és örök kuflirajongó vagyok. 

3. Friss megjelenés, amit nem olvastál még, de szeretnél:

Már itt várakozik nálam a Next21 Kiadótól Denise Hunter: Könyvesbolt a tengerparton című könyve, de a molyos várólistámon bogarászva találtam még ezeket is:

Lori Nelson Spielman: Sors, szerelem, Toszkána

Jessica Bruder: A nomádok földje

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére:  Matt Haig: Éjfél Könyvtár, Irvin D. Yalom - Marilyn Yalom: Halálról és életről, Guillaume Musso: Regényélet

5. Legnagyobb csalódás: Annyira nagy csalódásaim nem voltak, de talán a Nyúl Péter összes meséit most valahogy más szemmel olvastam és nem mindig tetszett, amit láttam. 

6. Legnagyobb meglepetés: Mikszáth Kálmán Akli Miklósáról nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni. 

7. Kedvenc új szerző: Kőrösi Zoltán

8. Új fikciós szerelmek: Ha itt könyvbéli szerelmekre kell gondolni, akkor nagyon szívet melengető volt a Nem a szemeddel látsz című könyv szerelmespárja, és a Margot és Lenni száz éve című történetben mellékszálon felbukkanó szerelmek. 

9. Legújabb kedvenc karakter: A Nem vagyunk már gyerekek című könyv főhőse, Astrid és a már többször is említett Lenni és Margot.

10. Egy könyv, amin sírtál: Lenni és Margot száz éve, valamint a Nagyapa hegedűje és a Fekete nyár című ifjúsági regények. (Könnyen elérzékenyülök.)

11. Egy könyv, ami boldoggá (ha nem is boldoggá, de elgondolkodóvá) tett: Hévízi Dóra és Hévízi Ákos Jövőd a tányérodon című vegán szakácskönyve igazán boldoggá tett. 

12. Kedvenc könyvadaptáció, amit idén láttál: Éppen tegnap láttam A vándorló palotát, és nagyon tetszett. Igaz, könyvben még nem olvastam, de tervben van az is. 

13. Legszebb könyv, amit idén vásároltál: a 21. Század Kiadó könyvei és Finy Petra Kerti szonátája is csodás. 

14. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni még az év végéig: Melyiket nem? :D Persze, van olyanból is sok. Nem szoktam előre megtervezni, inkább ahogy kedvem tartja. Hol az itthoni készletből válogatok, hol a könyvtárból kölcsönzök és természetesen a kiadóktól kapott recenziós könyvek is ott vannak a sorban. 

Ha valamelyik kérdésre, vagy akár az összesre szívesen válaszolnátok, hozzászólásban nagy örömmel várom őket. 

Bea

Képek: https://www.instagram.com/konyvutcablog/

2 megjegyzés:

  1. Érdekesek voltak a kérdések és a válaszok is! A fejemben én is próbáltam "kitölteni" a kérdéssort. Sajnos, egy hosszabb olavsási válság miatt, nem érzem azt, hogy minden kérdésre tudnék válaszolni most, de elgondolkodtam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy elolvastad. :) Remélem, már kifelé jössz az olvasási válságból. <3

      Törlés