2016. január 19., kedd

Borzongós kedd

Egy kis válogatás a az utóbbi időkben olvasott thrillerekből és krimikből összeállítva.

Ez egy igazán letehetetlen könyv volt, olyan igazi "azt a mindenit" befejezéssel.
A történet főszereplője Geniver, aki nyolc évvel ezelőtt vesztette el a gyermekét, és ezt a mai napig nem tudta feldolgozni. Egy nap becsenget hozzá egy ismeretlen nő, aki azt állítja, hogy a kisbabája egészségesen született és nem halt meg, mint ahogy azt a férje, és orvosa is állítja. Így Geniver nyomozni kezd, hogy fényt derítsen múltjának sötét titkaira. A könyvet olvasva nem fogjuk tudni, hogy kinek hihetünk, ki mond igazat, s ki hazudik, az elkerülhetetlen végkifejlet felé tartva pedig már esélytelen, hogy akár csak egy perce is megszakítsuk az olvasást.

Ezt a könyvet szintén jellemezhetem a letehetetlen jelzővel (bár szerintem minden jó thrillert megillet ez a jelző). A történet nagyon is nyomasztó és sötét volt, de ettől eltekinve tetszett a könyv. Aki szereti a jó borzongatós, agyafúrt pszichothillereket, ki ne hagyja ezt a könyvet.

Jobban belegondolva ez a könyv nem is volt olyan rossz, csak sajnos engem nagyon sok más történetre emlékeztetett, úgy tűnt, minhta az író csipegetett volna innen is, onnan is egy kicsit, és ez sokat levett nekem az olvasás élményéből. Valószínű, hogy ha nem folyton ehhez és ahhoz hasonlígattam volna, akkor lehet, hogy jobban tudtam volna élvezni.

Agatah Raisin történeteit nem ajánlatos nagy dózisban olvasni, legalábbis a saját tapasztalataim szerint, mert így hamar az agyunkra mehet. Nálam az vált be a legjobban, hogy minden hónapban engedélyeztem magamnak egyet, így nagyon élvezhetőek maradtak számomra a nyomozásai, és nem mentek az agyamra Agatha hülyeségei sem, hanem nagyon jót szórakoztam rajtuk.
A balszerencsés boszorka szerintem a sorozat kiemelkedően jó részei közé sorolható, a gyilkossági - nyomozós szál is szintén kiemelkedően jó volt. Mondjuk az igaz, hogy M.C Beaton krimijei számomra inkább olyan nevetős krimiknek számítanak, és meg sem próbálom őket az úgymond klasszikus bűnügyi történetekhez hasonlítani.
Úgyhogy azt hiszem, készen is állok Agatha egy újabb kalandjára!

Ez eléggé megosztó könyv, de nekünk tetszett. Zsófival vitatkoztunk is a történet alaphelyzetén, azon, hogy mennyire felelős a főszereplő Lisa, lánya osztálytársának eltűnése miatt. Inkább azon thrillerek közé tartozik, amelyek lélektani vonalon is boncolgatják az eseményeket.

Egy emberrablásos és fogvatartásos történet, nagyon jó felépítéssel. Megrázó volt, izgalmas, végig feszült. A könyv felépítése miatt már az elején tudhattuk a végét, de amik közben történtek, azok minden képzeletet felülmúltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése