2016. február 11., csütörtök

Bárcsak Book Tag


Lorelei (Maybe it's not about the story blog) hívott ki minket erre a tagre. Köszönjük, és akkor nézzük is a válaszainkat. :)



1. Bárcsak kapott volna folytatást
Zsófi: Geofrey Hughes Holdat az égről című könyvét nagyon szerette az egész család, és mivel egy kicsit függővéges is a történet, így nagyon szívesen olvasnék egy folytatást belőle.

Bea: Lawrence Anthony-Graham Spence: Elefántsuttogó könyvének folytatásait tudtam volna olvasni a végtelenségig.

2. Bárcsak lenne egy előzmény sorozata
Zsófi: Ez egy kicsit nehéz kérdés nekem, mert már most is van egy csomó megkezdett, de be nem fejezett sorozatom, szóval nem vagyok valami szorgalmas a sorozatok terén..., de most eszembe is jutott, hogy A lány a kötélen történetének nagyon szívesen elolvasnám az előzményeit, vagyis hát persze tudom mik az előzmények, de nagyon szívesen olvasnék Jules nagymamájának cirkuszi múltjáról.

Bea: Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak. Szívesen olvasnék arról, amikor még élt Ove felesége, hogyan próbálta megszelidíteni Ovét, ő pedig hogyan morgott mindenkivel.

3. Bárcsak több könyvet írna
Zsófi: Ezt a kérdést mi, akik többnyire magyarul olvasunk, úgy is érthetnénk akár, hogy bárcsak több könyvét fordítanák le nekünk. Marie-Aude Murailtól nagyon szívesen olvasnék valami újat, de Frederik Backman is írhatja nekem futószalagon a jobbnál jobb könyveit.

Bea: Zsófival egyetértek, ezenkívül Roald Dahltól olvasnék még nagyon sokat. Imádom a stílusát. 

4. Bárcsak ne vele jött volna össze
Zsófi: Itt most egy konkrét történet nem jut eszembe, csak annyi, hogy bár nagyon szeretem Belinda Alexandrát, azért könyveinek főhősnői egy kicsit többször  összejöhetnének a szívszerelmükkel.

Bea: Ezt a kérdést átalakítom úgy, hogy bárcsak ne belé lett volna szerelmes: Amikor olvastam az Elfújta a szél c. könyvet, nagyon haragudtam Scarlettra (ki nem?), hogy a nem túl férfias Ashley után epekedik, mikor ott van a jóképű Rhett Buttler. De tudom, hogy ha már az elején Rhett Buttler karjaiba omlik, akkor nem lett volna az Elfújta a szél, az, ami.:)

5. Bárcsak máshogy ért volna véget:
Zsófi: David Walliams Gengszternagyijának lehett volna pozitívabb befejezése is.

Bea: Jojo Moyes Mielőtt megismertelek könyve.. talán...

6.  Bárcsak film készülne belőle
Zsófi: Az Elfújta a szélből el tudnék képzelni, egy szép új feldolgozást. Tesómmal szoktuk is törni a fejünket a szereposztáson, Rhett Buttler szerepét már sikerült is kiosztanunk, de sajnos Scarlett szerepére sosem találunk megfelelő színésznőt.

Bea: Kíváncsi vagyok ki kapná Rhett szerepét...:) Natasha Solomons könyvéből a Mr. Rosenblum listájából lehetne egy gyönyörű helyszínen játszódó, vicces filmet forgatni.

7. Bárcsak sorozat készülne belőle
Zsófi: Alexandra Ripley bármelyik könyvéből készített sorozatot nagyon szívesen nézném.

Bea: Sue Monk Kidd Szárnyak nélkül szabadon könyvéből egy mini sorozatot el tudnék képzelni.

8. Bárcsak egy szemszögből íródott volna
Zsófi: Nincs bajom a több szemszögben íródott történetekkel, sőt kifejezetten szeretem őket, így most erre egy példát sem tudok mondani.

Bea: A válaszom ugyanaz, szeretem a több szemszögből tálalt történeteket.

9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját
Zsófi: A Serena borítójával nagyon nem voltam elégedett, a könyv elolvasása után. Fogalmam sincs kit szimbolizálhat az a szőke hosszú hajú, fehér csipkeruhás nő  a borítón, vagyis hát gondolom, hogy Serena akarna lenni, a gond csak az, hogy egyáltalán nem ilyen volt. Ezek a külföldi borítók sokkal szimpatikusabbak nekem, és a könyv hangulatához is sokkal jobban illenek, bár az igaz, sokkal egyszerűbbek és kevésbé figyelemfelkeltőek, mint a magyar borító.

Bea: Hmm... ezen gondolkodtam egy ideig..Bár nem olvastam, de Zsófi igen, és egyáltalán nem tetszett John Fowles: Lepkegyűjtőjének legújabb kiadása, Bereczki Zoltánnal a borítón.

10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítót
Zsófi: Cat Winters Fekete madarak árnyékában könyvének annyira jó volt az eredeti borítója, hogy nem értem, miért kellett a magyar kiadásnak egy olyan borítót készíteni, aminek semmi köze a könyvhöz. A főszereplő lány egyáltalán nem volt például vörös hajú, a borítón viselt kék ruha sem igazán stimmel korban a húszas évek divatjához.

Bea: L.M. Montgomery: Anne otthonra talál c. könyvének sokkal jobban tetszenek az angol borítói.






11. Bárcsak ne is folytatódott volna
Zsófi: Itt egyből Sophie Hannah Monogramos gyilkosságok című könyve jutott eszembe, bár erre a könyvre nem lehett határozottan folytatásként tekinteni, de szerintem a Poirot folytatás nélkül is teljes maradt volna a világ, pláne, hogy ez a könyv egyáltalán nem volt méltó a krimi koronázott királynőjéhez (igen, koronázott, mert mindig úgy olvasom, hogy Agatha Christie a krimi koronázatlan kriálynője, ezért én most megkoronáztam), Dame Agatha Christiehez.

Bea: Nagyon friss olvasásélmény a Tövisek Hercege. Én megleszek a folytatások nélkül is. :)

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó lett! Bárcsak olvashattam volna még.. :)

    VálaszTörlés
  2. Koszi, szeretünk válaszolgatni, amikor végre rászánjuk magunkat a kitöltésére. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó volt nézni a válaszaitokat, köszönöm, hogy kitöltöttétek! :)
    Ahw a Jojo Moyes könyv...! :( A Serena borítóját én sem értem, de sebaj. A Tövisek hercegét most már saját magamnak is meg kell néznem és kiderítenem, hogy melyik tábort erősítem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi köszönjük a lehetőséget. :) Jól szórakoztunk. :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Mi is köszönjük, hogy elolvastad. :) És örülünk, ha érdekesnek is találtad. :)

      Törlés