2019. december 17., kedd

A fa alá #4


Már harmadik éve, hogy elindítottuk A fa alá... című, ajándékválasztást segítő sorozatunkat, szerettétek, így ebben az évben is ismétlünk. Az ajánlataink között lesznek olyan könyvek, amelyeket már olvastunk és értékelést is olvashattok róla a blogon, és lesznek olyanok is, amelyek még csak várakoznak az elolvasásra.


Bauer Barbara: Az aranyműves fia

Szép történet az élet körforgásáról, folytonosságról, a mindennek mindennel való összefüggéséről, a kapcsolatokról, a múlt nagyságáról, a hit és szeretet erejéről. A történet ezoterikus vonalát külön kiemelném, mert hiszem, hogy a nagy érzelmeket, nagy eseményeket, az összetartozó embereket semmi nem szakíthatja el egymástól, képesek a megfelelő időben, a megfelelő helyen ismét találkozni.

Olyan időkbe utazhatunk el a szerzővel, amikor az emberek hite mélyebb volt, erejük és kitartásuk hatalmas, ezáltal olyan dolgokat vittek véghez, amiket nekünk ma már talán nehéz elképzelni.

A könyvről írt bejegyzésemet IDE KATTINTVA elolvashatjátok.

Bauer Barbara: Kétszáz éves szerelem


Bauer Barbara regénye egy évszázadokon átívelő, mágikus szerelem története, melyben párhuzamosan elevenedik meg a híres szegedi boszorkányperek sötét időszaka és a két világháború közötti Magyarország falusi valósága. A nagy kérdések – hogy mit jelent nőnek lenni, mi kell a boldogsághoz, mi vezet az igaz szerelemhez – talán minden korban ugyanazok. Egy azonban biztos: férfi kell hozzá, mégpedig az igazi! 

Szentirmai Róza egy isten háta mögötti faluban él fiával, a tizenegy éves Janóval. Családjában a bábamesterség anyáról lányára szálló tudomány – őt is szívesen hívják, ha gyermek érkezik a házhoz. De ismer gyógyírt a női test és lélek minden bajára, kezében van a csábítás és a testi örömök fokozására szolgáló csodaszerek titka, ahogy az összetört szívek balzsama is, férfinak, nőnek egyaránt. A faluban az a szóbeszéd járja, hogy tudása nem e világi: felmenői között boszorkány is akadt. 

Lakatos Péter - Sáfrán Mihály: Legyél te is biohacker!

Hackerekről sokat hallani a számítástechnika világában: ők a legmagasabb szinten értik és képesek módosítani az informatikai rendszereket. De vajon mit takarhat ez a kifejezés testi-lelki egészségünkkel kapcsolatban? Lakatos Péter és Sáfrán Mihály állítják: mindenki biohacker, aki a tudomány, a technika, illetve a saját magán végzett kísérletezés ötvözésével egészségesebb test és lélek elérésére, tökéletesebb agy- és izomműködésre, hosszabb és jobb minőségű életkilátásra törekszik.

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, te is lehetsz biohacker!

A szerzők neve ismerősen csenghet mindazok számára, akik tudatosan szeretnének élni, táplálkozni és edzeni. Új kötetük úttörő jelentőségű és egyben remekül használható, praktikus kézikönyv, amely segítséget nyújt abban,
- hogyan küszöbölheted ki a mesterséges fény okozta káros élettani hatásokat,
- milyen hatékonyabb légzéstechnikákat alkalmazhatsz sejtjeid optimális működése érdekében,
- miképpen alakíthatsz ki egészségesebb táplálkozási szokásokat, 
- miként illesztheted be a számodra legmegfelelőbb mozgás- és edzésformákat a napjaidba,
- mi módon hasznosíthatod a sport és az egészségmegőrzés legújabb, forradalmi elméleteit.

Jakupcsek Gabriella: Nagy levegő 
Aki megáll elsüllyed


Kevesen vannak ma Magyarországon, akik annyiféle sorssal találkoznak a munkájuk során, mint Jakupcsek Gabriella, hiszen egy-egy televíziós évad során kisebb városnyi emberrel beszélget. Meghallgatja beszélgetőtársait a nevét viselő műsorban, átadja a tudását szakmai rendezvényeken vagy tréningek irányítójaként, és persze magánemberként társaságban, szülői értekezleten, sőt egyszerűen csak az utcán. És miközben a számtalan történetet átszűri a lelkén, azokból az élet általános esszenciája keveredik ki. Majd továbbadja a hallottakat, viszi magával, folyamatosan dolgozik rajtuk. Nem hagyja nyugodni, vajon hogyan lehetne megfogalmazni a tanulságokat a többi ember számára, miként lehetne érzékennyé tenni, elfogadásra és pozitív gondolkodásra sarkallni másokat.

Beengedés és kiengedés – ez a két kulcsszava ennek a kötetnek. Vagyis a lelkierő folyamatos áramlása, amikor a jót beengedjük, a rosszat pedig hagyjuk, hadd szálljon minél messzebbre tőlünk. Amikor hiszünk abban, hogy akármilyen üres, érzelmi vákuumot teremtő világban élünk is, mindig kell lennie bennünk elég lendületnek ahhoz, hogy kitöltsük reménnyel, emberséggel. Csak venni kell egy nagy levegőt… a többi pedig megy magától!

Mörk Leonóra: Ködkirálynő


Mihez ​kezdjen egy nő, ha hamarosan ötvenéves lesz, a házassága tönkrement, a lánya felnőtt és külföldön él, az anyja érzelmi zsarolással tartja őt sakkban, és ráadásul még a munkahelye is megszűnt? Megpróbálja maga mögött hagyni a múltját, és új életet kezdeni. A tolmács és nyelvtanár Kriszta hátat fordít magányos hétköznapjainak, a világtól elvonulva beköltözik a Türingiai-erdő közepén álló kolostorba, és ott fordítani kezd egy jó kétszáz évvel korábban született német mesekönyvet. Ám ahogy halad előre a munkával, egyre erősödik benne a meggyőződés, hogy a történetekben a szerző saját életének fájdalmas eseményeit rejtette el.

Az 1700-as évek végén két fiatal talál egymásra egy kis német hercegségben: a mesemondónak született lelkészlány, Charlotte és a nemesi családból származó orvos, Friedrich. Miközben Európa-szerte dúl a háború, számukra mintha megszűnt volna a világ, úgy érzik, semmi nem fenyegetheti a boldogságukat. Ám a férfit külföldre szólítja a kötelesség, és a lány egyedül kénytelen őrizni a titkot, amelyet nem mer levélben megírni.

Ki lehet a titokzatos Ködkirálynő? Miről mesél a legendás öreg fa, a Zarándoktölgy? A regény utazás egy letűnt korba, ahol a fény vívta a harcát a sötétséggel, és az emberi lélek mélyére, ahol egymás mellett élhet a szeretet és a gyűlölet. Mire Kriszta megfejti a mesék üzenetét, arra a kérdésre is választ kell találnia, van-e bátorsága elfogadni, hogy az életben létezhet második esély. 
A könyvről IDE KATTINTVA olvashattok a blogon. 

Steinbach Annamária: 3 nővér és 1 fiú
Piros

Emma, a szép, de félénk pszichológus úgy éli életét, mint egy árnyék, amely folyton a napra vágyik. Azonban tudja, ha kimerészkedne saját aggodalmainak takarásából, talán ismét megsérülne, és azt aligha lenne képes még egyszer elviselni. Vajon kockáztasson és nyisson ismét a világra? Lehet esélye egyszerre legyőzni önmagát és egy retteget, titkos üldözőt is, hogy végül rátaláljon a boldogság?

Mindannyiunknak vannak sérülései, melyeket hordozunk magunkban hosszabb-rövidebb ideig. Steinbach Annamária szereplőinek megvannak a saját démonai, a múltjuk, ami rányomja bélyegét a jelenükre.

Pszichothriller és szerelem, érdekes és különös párosítás, izgalmat és jó szórakozást ígér.


Ella Mills: Deleciously Ella vegán szakácskönyve


"Ez a könyv több mint 100 növényi alapú étel receptjét tartalmazza a konyhánkból, az ételbárunkból és a vacsoraklubjainkból.
Több ezren kóstolták és tesztelték őket, vegánoknak, vegetáriánusoknak és húsevőknek egyaránt ízlettek! Mindegyik étel könnyedén elkészíthető egyszerű alapanyagokból, és tudom, hogy gyorsan állandó kedvenceiddé válnak, akár először kísérletezel a növényi alapú főzéssel, csak azért, hogy növeld a zöldségfogyasztásod, akár már régi olvasója és kedvelője vagy receptjeinknek."





Henry Firth - Ian Theasby: BOSH!

Az egykori észak-angliai iskolatársak elsöprő sikerüket a BOSH! névvel létrehozott videocsatornájuknak köszönhetik, ahol nem kis dologra vállalkoztak: meg akarják mutatni a világnak, milyen egyszerűen készíthetünk növényi alapanyagokból csodálatos ételeket. A jelek szerint ez sikerült is nekik, hiszen bombaként robbantak be a gasztrovilágba, világszerte közel 2 millió követőjük lesi minden mozdulatukat.

A könnyen, gyorsan elkészíthető hétköznapi fogásoktól, édességektől kezdve a partira gyűlt nagyobb társaságokat is elkápráztató fantáziadús ételkölteményekig mind megtalálható a Bosh! fiúk receptkönyvében.

Ami közös bennük? Hogy ötletesek, kizárólag növényi alapanyagokból készültek és döbbenetesen finomak.

Dr. Iller Barbara: Teljes értékű növényi étrend

Hússal? ​Hús nélkül? Minden, ami vegán, egészséges?

Komoly vállalkozás egy fiatal orvostól, hogy táplálkozási tanácsoktól harsogó világunkban szakmai alapokon, logikusan és közérthetően, saját receptjeit is megosztva foglalja össze, milyen alapvető szempontokat kell figyelembe vennünk, ha egészségesen szeretnénk étkezni.

A könyvet olvasva meggyőződhetünk arról, hogy dr. Iller Barbarának mindez sikerült. Érvei megdönthetetlenek, hiszen a teljes értékű növényi étrend többek között:

– segít az ideális testsúly elérésében és megtartásában;
– antioxidáns-tartalmánál fogva „fiatalító” és daganatmegelőző hatású;
– támogatja a szív- és érrendszer egészségét;
– helyreállíthatja a 2-es típusú cukorbetegséget;
– enyhítheti az allergiás tüneteket.

Dr. Iller Barbara általános orvos, jelenleg háziorvosi szakképzésben vesz részt. Az orvosi munka mellett, a Hawaiin szerzett tapasztalataira alapozva néhány éve életmódváltó programokat szervez, melyek fő pillérei a teljes értékű növényi étrend, a testmozgás és az érzelmi-mentális egyensúly. A Fehér Oroszlán Egészségfejlesztő Alapítvány kurátoraként az egészséggel kapcsolatos ismeretterjesztést egyik fő feladatának tartja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése