oldalak

2021. augusztus 23., hétfő

Julien Wolff & Thomas Müller: Így lettem profi focista!


Nem vagyok különösebben focirajongó, de az Európa- és világbajnokságokat szívesen figyelemmel követem, sőt teljesen át tudom élni a meccs feszültségét és izgalmát, ha egy lendületes, mozgalmas és nem unalmas meccsről van szó. 

Az idei labdarúgó Európa-bajnokságot is néztem a fiaimmal, a mérkőzések időpontjaihoz igazítottuk a napirendünket, és általában egy nagyon jó, közös családi program volt a meccsnézés, még úgy is, hogy sokszor nem az a csapat nyert, amelyiknek mi szurkoltunk. 

A fiaim sokat beszélnek a meccsek alatt, elég gyakran van hozzáfűznivalójuk, így sok érdekes információt megtudtam tőlük, ezáltal még érdekesebbek voltak a közvetítések, bár sokszor izgalmas pillanatokban is volt közléskényszerük, amikor nem feltétlenül tudtam rájuk figyelni. 

A német válogatott ezen az Európa-bajnokságon nem szerepelt túl jól, és Thomas Müllernek volt egy olyan kihagyott helyzete az angol válogatottal szemben játszott nyolcaddöntőben, amiért a játékos saját oldalain elnézést kért a rajongóitól és azt nyilatkozta, hogy álmában is kísérteni fogja ez a kihagyott helyzet.

Talán éppen ezért annyira sikeres és szerethető Thomas Müller. Miközben hazájában a Bayern München játékosaként sztárként rajonganak érte, addig ő megmaradt két lábbal a földön, aki mindig tud tanulni a hibáiból és sosem felejti el, hogy honnan indult.

Ebből a könyvből megtudhatjuk, hogy mikor találkozott először a kisgyermek Thomas a focilabdával és hogyan alakult ki benne az elhatározás, hogy ő profi futballista szeretne lenni. 

A könyv ifjúsági könyv, tehát leginkább gyerekeknek szól, ami az érthető, könnyen követhető megfogalmazásban nyilvánul meg leginkább, és abban, hogy Thomas személyesen megszólítja az ifjú focirajongókat és tanácsokat ad. 

Ettől függetlenül felnőttként is teljesen élvezhető volt, aki kedveli az önéletrajzokat, a sikertörténeteket, mindenképpen élvezni fogja. A könyv társszerzője Julien Wolff, sportújságíró és tudósító.

"Hogy lesz valakiből profi focista?
Ezt a kérdést rengetegen teszik fel nekem nap mint nap;
gyerekek, tinédzserek, felnőttek egyaránt."

Ebben a könyvben választ kapunk erre a kérdésre. Legalábbis arra, hogy Thomas Müllerből hogyan lett profi focista. Nyilván tehetség is szükséges hozzá, de csak tehetséggel nem ment volna sokra. Kőkemény elhatározás, kitartás, fegyelmezettség volt szükséges ehhez a futballkarrierhez. 

Mindent elmesél a focista: hogyan jutott el a Bundesligába, a Bajnokok Ligájába, a világbajnokságokra, a bajnoki címeit hogyan szerezte és a kupagyőzelmekig milyen út vezetett. 

Bár már kisgyerekként is arról álmodozott, hogy egyszer profi focista lesz, mégsem görcsölt rá soha semmire, mindig hagyta és kivárta, hogyan alakulnak a dolgok. Tette mindezt úgy, hogy közben mindent megtett, amit csak tehetett. A kitűzött céljait kemény munkával próbálta elérni, leküzdve a legnehezebb akadályokat is, mindig hitt magában és az álmaiban. 

Nagyon sok mindent megtapasztalt és megtanult, míg profi focista lett, mindenekfelett azt, hogy mennyire fontos a család és a barátok támogatása. Hogy sportszerűnek, tisztességesnek kell maradni, és ilyen emberekkel kell körülvennie magát. 

Nagyszerű motiváció ez a könyv a focirajongó fiataloknak, Thomas Müller történetén kívül nagyon sok hasznos tanácsot és megfontolandó gondolatot kapunk, amit nem csak focistaként tudunk megfogadni és alkalmazni, hanem a saját életünkben is szem előtt tarthatjuk Thomas inspiráló tapasztalatait.

A könyvben megszólal Thomas felfedezője, mentora és Thomas édesanyja is. Ezen kívül rengeteg színes fotót is láthatunk a focista életéből. 

A könyvet IDE KATTINTVA tudjátok megrendelni.

Bea

"Aki nagy célokat tűz ki maga elé, annak muszáj mindent beleadnia.
Türelmesnek kell lennie. Újra és újra megküzdenie a kihívásokkal."

******

"Nem az a fontos, hogy mások mit gondolnak vagy mondanak.
Az a lényeg, hogy mindig tartsátok szem előtt a céljaitokat!
És soha ne felejtsétek el élvezni azt, amit csináltok!"

*****

(...) az embernek mindig mindent a helyén kell kezelnie magában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése