oldalak

2018. március 13., kedd

Dekor.álom és Hygge


Ma két olyan könyvet mutatok, amelyeket kellemes volt lapozgatni, olvasgatni, szerettem őket, örülök, hogy elolvastam, megnéztem, hazahoztam. Érdekesek voltak, jó kézbe venni mindkettőt, más-más élményeket kaptam tőlük.



Varga Judit: Dekor.álom

Judit blogjára időnként ellátogatok gyönyörködni, inspirációt meríteni, szép, ízléses lakásába bekukucskálni, kíváncsian várni a következő felújításos projektet, vagy éppen egy nekem tetsző DIY akció fölött elmélázni, esetleg akár el is készíteni.

A blog látogatójaként természetes, hogy kíváncsi voltam a könyvre is. Nem csalódtam, tulajdonképpen azt a színvonalat, hangulatot kaptam, amit vártam, Judit pozitív életszemlélete, kiváló ízlése áthatja a könyvet, gyönyörű fotókat nézegettem és remek kis diy ötleteket találtam, akárcsak a blogon. 

Kelléktár listákat kapunk a könyvben, milyen kreatív tevékenységhez milyen hozzávalókat kell beszereznünk, van itt lista festéshez, szabás-varráshoz és egyéb más kreatív projektekhez. 

Szép, igényes, mintha a blogot tartanád a kezedben. Olyan otthonos érzést adó könyv, lapozgatás közben egy jó pár olyan dolgot találsz, amit te is szívesen elfogadnál, vagy éppen megcsinálnál. 

8/10

Meik Wiking: Hygge

A dán életérzés, ami boldoggá tesz 

A Hygge maga a hygge. :D Ezt a könyvet elolvasni hygge volt. Egy jó kávézás egy kellemesen meleg helyen, barátokkal igazi hygge tevékenység. 

A dánokat a világ legboldogabb népének tartják, mert kellemesen tudják élvezni az életet, megtalálják benne, ami nekik jó, és azt sokszor csinálják, jól érzik magukat, elégedettek, nyugodtak, ez mind-mind olyan hygge-érzés.

Egy könyvnyi hyggelig érzést és tevékenységet és konkrét példát kapunk arra vonatkozóan hogyan csinálják ezt a dánok. Mitől lesz hygge valami.

Az is lehet, hogy nálunk is nagyon sok hygge dolog van, csak szerintem a dánok jobban tudnak örülni az apróságoknak, mint mi. Mondhatnánk, hogy könnyű nekik... 

Személy szerint én sok mindennek tudok örülni, úgyhogy szerintem én elég jól állok a hygge-hez, sőt a dánok között is megállnám a helyem. 

Már amennyiben befogadnának, mert azt viszont érdekesnek találtam, hogy a kialakult hygge baráti társaságokba nagyon nehéz bekerülni, nehezen fogadják be az idegeneket, de ha egyszer befogadják, akkor az a barátság egy életre szól. 

Igazán megnyugtató könyv, olvasás közben néha megkérdeztem magamtól, hogy tényleg ezért van olyan sok mindenki odáig, de közben szép, lassan engem is áthatott a hygge, és nagyon jóleső érzés fogott el, valahányszor kézbe vettem a könyvet. 


Az illusztrációja pedig annyira tetszett, hogy ezesetben felülmúlták a fotókat is, pedig azokat is imádom nézegetni, de most a színes, egyszerű rajzok annyira megfogtak, hogy nekem ez jelentette a könyvből az igazi hyggét. 

Ha soknak találjátok értékelésemben a Hygge szót, akkor olvassátok el a könyvet. Abban sokkal több van. :D Jó volt olvasni erről, kicsit beleringatózni ebbe a hangulatba, de igazából olyan egetrengető dolgokról nem olvastam. 

8/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése